Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Musical: Boni – De held strijdt om vrijheid

29 februari @ 20:00 - 23:00

Op 29 februari 2024 kun je in theater De Spiegel kijken naar de musical ‘Boni – De held strijdt om vrijheid’.

Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan. Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten wervelen ons terug naar de 18e eeuw. Een musical over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt.

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Boni, de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden.

Bestel je kaarten nu via theater De Spiegel.

Bekijk hieronder als voorproefje de videoclip van het liedje ‘Wie ben ik dan’ uit de musical:

Gegevens

Datum:
29 februari
Tijd:
20:00 - 23:00
Site:
https://zwolsetheaters.nl/programma/boni-de-musical

Locatie

Theater de Spiegel
Spinhuisplein 14
Zwolle, 8011ZZ
Bekijk de site van Locatie