Laden Evenementen

« Alle Evenementen

VOORSTELLING LOUISE

1 juli @ 17:00 - 18:00

Samen met Keti Koti Zwolle presenteert Zwolse theaters de voorstelling Louise. Een voorstelling waar muziek en dans centraal staat, waar emoties worden ervaren en het hart geraakt. 

Louise is onderdeel van de Schitterende Schaduwreeks. Deze serie geeft de noodzaak van het onderzoeken van het koloniaal en slavernijverleden van Gelderland en de doorwerking ervan weer. De voorstelling laat onderbelichte delen van de geschiedenis zien, van de schaduwkant van de welvaart, én de doorwerking ervan.

De voorstelling Louise is gebaseerd op een borduurwerk van Louise van Ommeren- Hengevelt uit Arnhem (1794). Borduren werd niet als volwaardig kunstwerk gezien, maar als handenarbeid, mede omdat dit door vrouwen gemaakt werd in een huiselijke omgeving. Maar dit borduurwerk is behalve kleurrijk en kunstig vervaardigd, ook een protest tegen slavernij. Onderaan het borduurwerk staat de tekst:

Komt, daar onse harten bloeden
Op het zien van slavernij
Dat onse daden spreken
Laten wij dit muisje vrij

Het is alsof het stilleven ‘De wereld van Louise’, van kunstenares Louise te Poele, een stille getuige is van de wereld van de historische figuur, Louise. Wie was zij? En hoe was haar leven in het laat 18e eeuwse Arnhem? Een samenleving in een koloniale en patriarchale tijd, die een schaduw werpt tot in de hedendaagse maatschappij.

 

Voorstellingsinformatie

De voorstelling vindt plaats op maandag 1 juli 2024 in Schouwburg Odeon – Dommerholtzaal. Aanvang 17:00 uur en eindtijd 18:00 uur. De voorstelling is gratis te bezoeken.

De voorstelling wordt geproduceerd door Reframing HERstory Art Foundation uit Arnhem. De stichting draagt bij aan bewustwording en educatie van het koloniaal en slavernijverleden van Gelderland met het uiteindelijke doel te helen.

 

Tickets

Ben je geïnteresseerd in de voorstelling? Bestel hier je tickets.

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://www.zwolsetheaters.nl/programma/2024-2025/louise-keti-koti

Organisator

Zwolse theaters

Locatie

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, 8011 ND
+ Google Maps