Nieuws

ENSCHEDE – 29 maart 2023

Deze maand is er een bijzondere tentoonstelling te zien in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. De Nederlandse expositie, samengesteld door het Rijksmuseum, laat namelijk de verhalen van betrokkenen bij het Nederlands slavernijverleden zien.

 

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling was twee jaar geleden nog te zien in Amsterdam. Kortgeleden is de expositie verhuisd naar het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. De tentoonstelling is opgebouwd rond een eeuwenoude voetboei. De muren hieromheen vertellen de verhalen van verschillende historische figuren. Denk aan Oopjen Coppit en Tula. Men hoopt dat de expositie geschiedenis weer dichterbij brengt.

 

Educatie over slavernij in de Verenigde Staten

In Nederland komt er steeds meer aandacht voor educatie over het slavernij- en koloniale verleden van ons land. Helaas is dit in de Verenigde Staten niet altijd het geval. Steeds meer inwoners voelen de noodzaak om te vertellen over het slavernijverleden, aangezien leraren onder druk komen te staan. “Ik vind het verschrikkelijk dat steeds meer leraren bang zijn om hun baan te verliezen, omdat steeds meer mensen niet willen dat dit soort thema’s wordt behandeld op scholen,” vertelt een ongeruste rondleider.

 

Meer weten over de tentoonstelling? Klik hier voor het artikel van de NOS, geschreven door Thijs-Jan van Aalst.

©  Beeld: ANP

Meer nieuwsberichten

Download de gratis materialen

ZES DIGITALE LESSEN

EEN UITGEBREIDE
DOCENTENHANDLEIDING

Materiaal ook in print gebruiken