Hele dag

Kijkkast Gerrit Schouten

Museum De Waag

Vanaf donderdag 23 maart is er in Museum de Waag een kijkkast van de Surinaamse kunstenaar Gerrit Schouten te zien. De diorama’s van Schouten geven het koloniale leven in Paramaribo, de plantages en de jaarlijkse slavenfeesten nauwgezet weer. Een herontdekt topstuk van het museum, voor een bijzonder inkijkje in het slavernij- en koloniale verleden van Deventer. Voor meer informatie over de kijkkast en een museumbezoek, ga naar https://deventerverhaal.nl/nieuws/surinaamse-kijkkast-in-museum-de-waag

Expositie Kerk & Slavernij

Lutherse Kerk Zwole Koestraat 2-4, Zwolle

Van 16 juni t/m 5 juli is er een expositie over Kerk & Slavernij te zien in de Lutherse Kerk te Zwolle. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan religieuze abolitionisten, spirituele invloeden en de uiteenlopende ervaringen van het geloof door zwart en wit. De tentoonstelling is te zien tijdens diensten en rond activiteiten die in de kerk plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op: https://www.elkz.nl/

Wereldcafé – Over stigma’s

Hogeschool Windesheim Campus 2, Zwolle

Stigma’s zijn negatieve labels die mensen opgeplakt krijgen en van invloed zijn op hoe we onszelf en anderen zien. Het kan belemmerend zijn, zowel voor degenen die ermee te maken hebben als voor hun naasten. Bovendien kunnen bepaalde wetten en regels stigmatiserend werken en de rechten van mensen in gevaar brengen.

Bewustwording is de eerste stap om stigma’s te doorbreken en een inclusieve samenleving te bevorderen. Doe mee en deel jouw ideeën over hoe we samen kunnen werken en leven zonder labels.

Op 20 juni om 19:00 vindt ons evenement plaats op Hogeschool Windesheim. We nodigen je uit voor een inspirerende avond vol informatie en discussie. We willen een omgeving creëren waarin we van elkaar kunnen leren en samen kunnen werken aan een destigmatiserende samenleving.

Toegangskaartjes voor dit evenement zijn gratis, omdat we iedereen de kans willen geven om deel te nemen. Kom en sluit je aan bij ons, want samen kunnen we het verschil maken.

Laten we samen streven naar een wereld waarin stigma’s geen rol spelen. Meld je nu aan voor ons evenement “Destigmatisering: Samen Leven en Werken zonder Labels” op 20 juni. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op deze bijzondere avond!