Nieuws

Het Overijsselse lespakket Overijssel Overzee is donderdag 22 juni 2023 in Duitsland in de prijzen gevallen. Ontwikkelaar Willemijn Zwart reisde af naar Berlijn om de eervolle erkenning van de Comenius-EduMedia-Award 2023 in ontvangst te nemen.

 

Over de Comenius-EduMedia-Award 2023

De Comenius-EduMedia-Award wordt elk jaar uitgegeven door het Gesellschaft für Pädagogik, Information und Medien aan wereldwijde educatieve multimediaprojecten die uitblinken op het gebied van pedagogie, inhoud en vormgeving. Alle digitale en/of online onderwijsprogramma’s komen in aanmerking voor deze prijs. Aan de prijs zit geen financieel component gekoppeld, de prijs is puur als een erkenning bedoeld. Het is niet de eerste keer dat Willemijn Zwart namens Komvoor een prijs in ontvangst mag nemen. In 2020 viel het project Expeditie vrijheid ook al in de prijzen.

 

Reactie Willemijn Zwart

Ontwikkelaar Willemijn Zwart vertelt over haar ervaring bij het ophalen van de prijs:

“Ik was heel blij dat ik bij de uitreiking in Berlijn aanwezig kon zijn. Drie jaar geleden werden wij ook uitgenodigd voor ons project Expeditie vrijheid, maar de uitreiking werd door de coronapandemie verschillende keren uitgesteld. Uiteindelijk werd de uitreiking online gehouden. Het was dus erg leuk om deze keer wél naar Berlijn te gaan en op het podium de prijs voor het exemplarische lesmateriaal, een zegel, in ontvangst te nemen. Het was erg inspirerend om projecten uit verschillende landen als Zwitserland, Frankrijk en Duitsland te zien. Wij wonnen in de categorie Multimedia Educatieve Programma’s voor geschiedenis-burgerschap. Het certificaat van de prijs is tijdens het Symposium Overijssel & Slavernij te zien.”

 

Overijssel Overzee is ontwikkeld door Komvoor, in opdracht van Overijsselacademie, in samenwerking met Stichting Stil Verleden en vier Overijsselse basisscholen (De Kiem, Hengelo; De Springplank, Heino; De Bron, Enschede; Doekesschool, Hardenberg), mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Fonds Cultuurparticipatie en Mondriaanfonds.

Meer nieuwsberichten

Download de gratis materialen

ZES DIGITALE LESSEN

EEN UITGEBREIDE
DOCENTENHANDLEIDING

Materiaal ook in print gebruiken